In imagine, fotografia de grup a participanţilor la Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame Romeo şi Julieta la Mizil ce s-a desfăşurat în data de 26 ianuarie 2013 şi unde, precum se vede, afişul Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, reprezentând spectacolul cu acest nume de George Ranetti, realizat în perioada directoratului Luciei Olaru Nenati, a devenit una dintre emblemele festivalului. La această nouă ediţie, în cuvântul său aceasta se referă la acest afiş emblematic ce reiterează caratele teatrului botoşănean, dar înfăţişează alte noi elemente de legătură între nordicul oraş cultural şi festivalul internaţional de la Mizil: fotocopii ale unor documente aparţinând fratelui Poetului, Matei Eminescu, cel care a locuit la Mizil o bună parte a vieţii sale, înrudindu-se cu personalităţi ale oraşului, precum primarul Leonida Condeescu şi unde a copilărit nepotul poetului, viitorul colonel Gheorghe Eminescu, cel cu care muzeografa de atunci, Lucia Olaru Nenati, a corespondat şi a avut o relaţie de reciprocă preţuire datorită căreia asemenea documente de preţ au intrat în patrimoniul muzeal al Ipoteştilor.
Primind pe neaşteptate coşul cu flori al festivalului din partea dnei ministru Ecaterina Andronescu, Lucia Olaru Nenati mulţumeşte şi promite în plen că, în ciuda zăpezilor asediatoare, va duce acest coş la obârşia lui Eminescu la Botoşani.
Prestaţia prof. dr. Lucia Olaru Nenati la Festivalul internaţional Romeo şi Julieta la Mizil a fost răsplătită cu o preţioasă plachetă reprezentativă din bronz şi cu Diploma Opera Omnia.
Ajunsă din nou la Botoşani, Lucia Olaru Nenati duce împricinatul coş cu flori la statuia lui Eminescu din faţa Teatrului M.Eminescu, fapt pentru care realizează această fotografie împreună cu directorul Teatrului, Traian Apetrei, ca mărturie a îndeplinirii promisiunii făcute la Mizil.