Festival international Romeo si Julieta la Mizil, 25-26 ian. 2013

In imagine, fotografia de grup a participanţilor la Festivalul Internaţional de Poezie şi  Epigrame Romeo şi Julieta la Mizil ce s-a desfăşurat în data de 26 ianuarie 2013  şi unde, precum  se vede, afişul Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, reprezentând spectacolul cu acest nume de  George  Ranetti, realizat  în perioada directoratului Luciei Olaru Nenati, a devenit una dintre emblemele festivalului. La această nouă ediţie, în cuvântul său aceasta se referă la acest afiş emblematic ce  reiterează caratele teatrului botoşănean,  dar înfăţişează alte noi elemente de legătură  între nordicul oraş cultural şi festivalul internaţional de la Mizil: fotocopii ale unor documente aparţinând fratelui Poetului, Matei Eminescu, cel care a locuit la Mizil o bună parte a vieţii sale, înrudindu-se cu personalităţi ale oraşului, precum primarul Leonida Condeescu şi unde a copilărit nepotul poetului, viitorul colonel Gheorghe Eminescu, cel cu care muzeografa de atunci, Lucia Olaru Nenati, a corespondat şi a avut o relaţie de reciprocă preţuire datorită căreia asemenea  documente de preţ au intrat în patrimoniul muzeal al Ipoteştilor. 

L.O.N. si Ecaterina Andronescu la Mizil, 25-26 ian. 2013                                              

 Primind pe neaşteptate coşul cu flori al festivalului din partea dnei ministru Ecaterina  Andronescu, Lucia Olaru Nenati mulţumeşte şi promite în plen că, în ciuda zăpezilor  asediatoare, va duce acest coş la obârşia lui Eminescu la Botoşani.

       Medalie Festival Mizil             Diploma Mizil               

Prestaţia  prof. dr. Lucia Olaru Nenati la Festivalul internaţional Romeo şi Julieta la  Mizil  a  fost  răsplătită cu o preţioasă plachetă reprezentativă din bronz şi cu Diploma Opera Omnia.

     Lucia Olaru Nenati,Traian Apetrei     Lucia Olaru Nenati

 Ajunsă din nou la Botoşani, Lucia Olaru Nenati duce împricinatul coş cu flori la statuia lui Eminescu din faţa Teatrului M.Eminescu, fapt pentru care realizează această fotografie împreună cu directorul Teatrului, Traian Apetrei,  ca mărturie a îndeplinirii promisiunii făcute la Mizil.