In ziua de 15 ianuarie 2013, în Amfiteatrul  „Laurenţiu Ulici” al  Memorialului „M.Eminescu” de la Ipoteşti, Lucia Olaru Nenati ia parte, alături de numeroşi oameni de litere, la programul Zilelor Eminescu şi face prezentarea unor  cărţi  precum: Mihai Eminescu Dicţionar enciclopedic de acad. Mihai Cimpoi şi Despărţirea de Eminescu? de A.D. Rachieru.

 Zilele Mihai Eminescu, Ipotesti 1

   Zilele Mihai Eminescu Ipotesti 2                    

 Cărţile sale,  Eminescu de la muzica poeziei la poezia muzicii, ediţia a III, revizuită şi adăugită,  împreună cu CD-ul muzical Cântecele lui Eminescu precum şi  Existenţa poetică a lui Bacovia de Svetlana Paleologu Matta, în care semnează traducerea, studiul introductiv şi interviul cu autoarea, sunt prezentate în acelaşi cadru de către prof. univ.dr. Ion Pop de la Cluj.

 Zilele Mihai Eminescu Ipotesti 3    

                     

In seara aceleiaşi zile, Lucia Olaru Nenati înmânează, pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani, Premiul  Eminescu Opera Prima, tânărului poet Anatol Grosu din Chişinău, din partea Memorialului Eminescu Ipoteşti şi a Consiliului judeţean Botoşani, felicitându-l şi adresându-i urările de rigoare.

 Zilele M. Eminescu Botosani 1

 Zilele M.Eminescu, Botosani 2