Lucia Olaru Nenati cetatean de onoare mun. Botoşani 24 aprrilie 2014L.O.N Diploma cetatean de onoare

 

 

 

 

 

 

Scriitoarea Lucia Olaru Nenati a primit ieri titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.
La festivitatea găzduită de primărie au fost prezenţi primarul Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleţi, parlamentarii Doina Federovici şi Tamara Ciofu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, viceprimarul Cătălina Lupaşcu şi oameni de cultură.
Traian Apetrei, directorul Teatrului „Eminescu”, a vorbit despre activitatea Luciei Olaru Nenati, arătând că a lucrat la Memorialul Ipoteşti, a condus teatrele „Eminescu” şi „Vasilache”, este jurnalist, eseist, poet şi eminescolog. Nu a fost uitat faptul că a organizat la Botoşani primul spectacol al regretaţilor Grigore Vieru, Doina şi Ion Aldea Teodorovici şi a contribuit la menţinerea legăturii culturale cu fraţii de peste Prut. „Ca dovadă că brandul oraşului Botoşani este cultura, comunitatea îşi preţuieşte un ambasador al culturii botoşănene şi româneşti”, a arătat Traian Apetrei.
Lucia Olaru Nenati a mulţumit autorităţilor, familiei şi tuturor celor care i-au apreciat activitatea, precizând că este cea mai fericită zi din viaţa ei.
Pe lângă diploma de cetăţean de onoare, primarul Ovidiu Portariuc i-a acordat şi o tabletă.